Termékajánló

Térburkolatok

Főkategória >Térburkolatok

Nem tetszik a hagyományos térburkolat?

Tegye egyedivé járda terasz vagy más kültéri területeit színes kopás és fagyálló, elegáns vagy egyszerű térburkoló lapokkal, amiket beltérben is használhat.


prev
next


prev
next

Sorrend:

Időtálló alapanyagokból készült, magyar fejlesztésű felületkezelési eljárással szépített térburkolatok segítségével időtlen eleganciával ruházhatja fel otthona padlóját!
A termékpaletta minden darabja gondos tervezés nyomán és kizárólag természetes alapanyagok felhasználásával készül. Így a térburkoló lapok könnyűek és természetesen fagyállóak, ezért kültérre és beltérre egyaránt felhasználhatók.
Ennek köszönhetően termékeink minden darabja egyforma minőségű, amely a szín, felület és forma tartósságában egyaránt megmutatkozik.

 

Felrakási segédlet falburkolatokhoz

Előkészítés

Felrakás előtt a burkolandó falat tisztítsuk meg, a ragasztandó felület vízben oldódó alapozó szerrel alapozni kell így készítve elő a falat a burkoláshoz.

Ragasztás

Ragasztás előtt vízmérték és léc segítségével a szintet a lapok első sorának ragasztása céljából a padló felett állítsuk be. Ha az egész épület burkolva lesz, akkor az épület körül a szintet meghatározó vonalat meg kell rajzolni, amelyből a lapok ragasztására szolgáló segéd vonalakat fogják megrajzolni. Legjobban száraz színező anyagú zsinórral és kőműves vagy normál vízmértékkel húzhatjuk meg az alapvonalat. Fontos, hogy a vonalnak az egész épület körül "záródnia" kell.

A ragasztás megkezdése előtt számoljuk ki a lapok pontos mennyiségét, amely a homlokzat leragasztásához szükséges. A burkoló lapok hátoldalát dörzspapírral, vagy erős sörtéjű kefével tisztítsuk meg és portalanítsuk. A ragasztást alulról, az első sornál kezdjük. A felrakás során egyszerre több dobozból dolgozzunk a tökéletes rusztikus hatás elérése érdekében. Ragasztás előtt minden elemet ellenőrizni kell, a lapok vágása semmilyen problémát nem jelent.

A lapokat tiszta, száraz, egyenletes felületre megfelelő felxibilis vagy gipszragasztóval kell felragasztani. A ragasztót előzetesen megtisztított lapra kell felhordani és egyenletesen a falhoz nyomni. A fölösleges ragasztót simítóval lehet eltávolítani. A méret- és árnyalatkülönbségek a homlokzatnak természetes jelleget adnak. A ragasztót közvetlenül a lap hátoldalára kell felkenni spaknival vagy simítóval. NEM a falat kenjük be ragasztóval! A környezeti hőmérséklet a ragasztás folyamán és a ragasztás után 48 óráig nem lehet 5*C-nál alacsonyabb, vagy 20*C-nál magasabb.

Tégla mintázat, vagy fugázást igénylő lapok

A ragasztó teljes megszáradása után (ez kb. 7 napot vesz igénybe) a fugázás előtt portalanítani kell. A teljes homlokzat alapos kiszáradása után kezdődhet a fugázás. A habarcsot a gyártó utasításainak megfelelően kell előkészíteni.

A fugázó anyagot legjobb kb. 2 kg-os adagokban tiszta vödörben előkészíteni, ez minimalizálja a  kivirágzások keletkezését. A fugázó 15-20 percig használható, ősszel és szélmentes időjárásnál ez 30 percre hosszabbodik. A fugázónak nedves homok konzisztenciájúnak kell lennie.

Dilatációs hézagok, só kivirágzás, reklamáció

A gyártó nem vállal felelősséget a nem megfelelő kivitelezési munkákért, felragasztás után méretekre és színekre vonatkozó reklamációt nem fogad el.

Minden esetben kötelező a dilatációs hézagok kialakítása.

A lapokon előfordulhatnak fehér elszíneződések, ez az úgynevezett só kivirágzás, melynek eltávolítása nem mindig egyszerű. Ezért a teljes kiszáradás után a homlokzatot impregnáló szerrel kezelni kell a szer gyártójának ajánlásai szerint.

Ha a végső hatásban nem vagyunk biztosak előzetesen a legkevésbé látható helyen végezzünk próbát. Az impregnálás nem tökéletes megoldás a kivirágzások megakadályozására, de lényegesen korlátozza a keletkezésük lehetőségeit. Legtöbb esetben a só kivirágzások 2-3 év után maguktól eltűnnek.


Webáruház készítés